Je hoeft helemaal niet ziek te zijn om toch iedere dag een heilzame portie muziek te kunnen innemen. Daarom vindt je hier dagelijks een nieuwe post met muziek en een verhaal erbij, hopelijk met bemoedigend effect. Verwacht alle soorten muziek door elkaar: pop, jazz, klassiek, folk, rap, enzovoort...

Het schrijvers-team bestaat inmiddels uit Jeroen Swarte, Hoorwurm en Flower Ella; drie muziekliefhebbers met enige kennis van zaken, en een vriendelijke portie missionarissendrang.

woensdag 18 maart 2020

It's getting better!

We starten maar eens met een optimistisch liedje van The Beatles, je weet wel, dat bandje uit de jaren '60 dat de hele wereld op z'n kop zette. 
De Beatles gingen ook al 'viral', zouden we nu zeggen..... 

De song 'It's getting better' heeft een aantal opvallende links met de situatie nu, dus dat leek me wel een mooi begin. Voornamelijk door Paul McCartney geschreven, maar met een aantal intrigerende invloeden van John Lennon.

Toen de Beatles in 1964 Nederland aandeden, waren ze niet compleet. Drummer Ringo Starr was geveld door een ernstige amandel- en keelontsteking, en werd vervangen door ene Jimmy Nichol. Die had het niet makkelijk, maar zei constant tegen zichzelf en tegen anderen "It's getting better".

McCartney, die vaker inspiratie putte uit dagelijkse voorvallen, gebruikte deze zinsnede voor de song die uiteindelijk in 1967 op de legendarische plaat 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' terecht kwam. Ze traden toen al lang niet meer op, en namen al hun nummers op in de Abbey Roadstudio in London.

Ondanks de positieve vibe van het nummer hoor je Lennons aanvullingen als "It can't get no worse", wat het geheel weer iets meer lagen geeft dan je op het eerste gehoor zou denken. 



Maar laten we de hoofdgedachte ter harte nemen; hoe worse it ook gets, it's getting better all the time!

Behalve het origineel (geremastered in 2009) kun je hieronder ook een liveopname zien van een oudere Paul McCartney, maar still going strong, uit 2007:





Tot morgen!

1 opmerking:

  1. Een levendig bemoedigend nummer. Ik ben benieuwd wie ook geluisterd heeft, en naar zijn/haar bevinding. Veel sterkte allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen