Je hoeft helemaal niet ziek te zijn om toch iedere dag een heilzame portie muziek te kunnen innemen. Daarom vindt je hier dagelijks een nieuwe post met muziek en een verhaal erbij, hopelijk met bemoedigend effect. Verwacht alle soorten muziek door elkaar: pop, jazz, klassiek, folk, rap, enzovoort...

Het schrijvers-team bestaat inmiddels uit Jeroen Swarte, Hoorwurm en Flower Ella; drie muziekliefhebbers met enige kennis van zaken, en een vriendelijke portie missionarissendrang.

zondag 17 mei 2020

Alle dagen klassiek!

Wegens tijdgebrek een tip zonder veel verhaal. Misschien vul ik later nog wat aan. Maar gelukkig zijn wij niet de enige die dagelijks een verhaal over muziek de wereld in slingeren. Op de website 'Alle dagen klassiek!' wordt iedere dag een nieuwe compositie belicht. Meestal tamelijk summier, maar altijd met een luisteropdracht, die inzoomt op een bepaald aspect van de compositie.
De website is bedoeld voor kinderen in de klas, maar zijn we niet allen leerlingen van het leven? Het is hoe dan ook een manier om meer klassieke composities te leren kennen, en kan als springplank dienen voor verbreding van je (repertoire)kennis, en voor verdieping van je luisterervaring.
Veel plezier er mee! Klik hier voor de website >>


Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten